Kender du Ålsgårde/Hellebæk?

På kyststrækningen mellem Helsingør og Hornbæk finder I byerne Ålsgårde og Hellebæk. 2 byer, der i dagligdagen smelter sammen til én. Nøgleordene her er tryghed, sammenhold og natur. Foruden kilometervis af kyststrækning med skøn sandstrand mod Helsingør, så er byerne også omkranset af fredede skov- og søområder og vejen mod Hornbæk går langs den skønne Hornbæk Plantage.

Byen byder på alt, hvad man skal bruge i dagligdagen. Her er et center med dagligvarebutikker, fitness center, apotek, burgerbar, frisør mv. Desuden er her god offentlig transport, dels togbane til Helsingør/Gilleleje og flere busforbindelser. Har I børn, så kan glæde jer til at flytte til en by, hvor folk passer på hinanden og legekammeraterne er lige i nærheden. Mange af de børnefamilier, der flytter til byen er oprindeligt selv opvokset i området ligesom der er mange unge tilflyttere fra hovedstadsområdet, som har fået øjnene op for den naturperle.

Hverdagsliv

Området er også kendt for sine gode skoler. Her starter børnene i 0-klasse på afd. Apperup, der ligger på Skolevej. Fra 3-klasse og opefter går børnene på afd. Hellebæk, der ligger på Skåningevej. SFO-en består på samme måde af to afdelinger. I Hellebæk finder man også den populære privatskole Skorpeskolen, der trækker elever til langvejsfra.

Her er et rigt foreningsliv og gode muligheder for at skabe sig et socialt netværk – Dels for unge såvel som ældre. Kulturhuset Bølgen byder på alverdens arrangementer til alle målgrupper – Alt fra fællesspisning til spændende foredrag, strikkecafé og koncerter. Foruden alle de spændende arrangementer, så rummer Bølgen også et minibibliotek, et lydstudie der kan lejes og et multimedieværksted.
I Nordkysthallen dyrkes mange forskellige sportsgrene, heriblandt badminton, fodbold, håndbold mv. Er du mere til at dyrke sport i det fri, så er her gode muligheder for vandsportsaktiviteter på den populære Langebro Havn, hvor der dels findes surfklub, gode muligheder for at ro i kajak mv. Herudover så er her fede mountainbike ruter dels i Hornbæk Plantage og Teglstrup Hegn.

Natur i særklasse

Har du læst mange boligannoncer på huse i Ålsgårde/Hellebæk, så er du uden tvivl stødt på navnet Langebro Havn. Stedet kan godt siges at være Ålsgårdes varemærke og kendetegn. Her åbner kyststrækningen sig for alvor op med det skønneste badested og samlingspunkt for mange vandsportsaktiviteter. Mange vinterbaderne har glæde af stedet hele året. Brolauget her på Langebro havn inviterer årligt byens borgere til Sankt Hans aften i de skønne omgivelser.

Skal I have sand mellem tæerne, så tag cyklen til Julebækstrand i Hellebæk. Herfra er her god sandstrand ind mod Helsingør. Her er rig mulighed for at bygge sandslotte og slå smut. Det er en strandstrækning, hvor man ofte kan være heldig at have det for sig selv, idet det bagvedliggende består af skovområder.

Området er en del af nationalparken Kongernes Nordsjælland og det forstår man hurtigt, når man besøger Hellebæk Kohave. Området er fredet og er et vaskeægte natureldorado med vild natur og de flotteste søområder. I gåafstand herfra finder man også Hammermøllen, hvor der i dag er en hyggelig skovcafé. Her serveres der brunch, lækre salater og sandwichs – Et oplagt sted at tage på tur i weekenden.

Flyt til byen

Hvis du ikke allerede har overvejet at flytte til området, så gør det! Vi tør næsten love, at du ikke bliver skuffet. Vi kan som byens lokale ejendomsmægler fortælle meget mere om området, så giv os endelig et kald, hvis du overvejer at flytte til byen.
Vi har altid flere spændende ejendomme til salg her i Ålsgårde og Hellebæk. Alt lige fra rækkehuse, parcelhuse, lejligheder, landsteder samt villaer med og uden havudsigt.